Laatste nieuws......

Op deze pagina wordt het laatste nieuws gedeeld over de nieuwbouw. Klik op de titel van het bericht en lees meer.

 

8 februari 2021 - Bouwupdate Dura Vermeer
Aannemer Dura Vermeer heeft een nieuwe bouwupdate gedeeld. Lees hier meer.

 

18 december 2020 Hoe staat het met de nieuwbouw - vlog #1
In deze tijd is het helaas niet mogelijk voor collega's en leerlingen van de scholen om een kijkje te gaan nemen op de bouwlocatie. Om toch een beeld te kunnen geven hoe ver de nieuwbouw gevorderd is, heeft directeur Jos Vinders van De Rungraaf en De Korenaer Strausslaan onlangs een rondje gemaakt samen met vlogger Joshua. Nieuwsgierig naar de eerste 'live' beelden van de nieuwbouw? Bekijk dan onderstaande vlog.

 

 

13 november 2020 - update aannemer Dura Vermeer

Aannemer Dura Vermeer deelt via de bouwapp regelmatig een korte update over de bouwvorderingen in Eindhoven. Hieronder de update van afgelopen week.

Sloopwerkzaamheden
De laatste 3 vleugels van de oude school zijn inmiddels ontmanteld en worden deze week tot puin vermalen. Deze grondstof wordt hergebruikt als terreinverharding. Werkzaamheden aan het terrein starten over circa twee weken.

Gebouw
De gevelafwerking is voor 50 procent gereed, de komende periode worden de gevels verder afgewerkt. De buitenkozijnen zijn voor de helft geplaatst, waardoor het gebouw voor een groot deel wind- en waterdicht is. Binnen in het gebouw wordt door veel vaklieden hard gewerkt aan de installaties, de binnenwanden en dekvloeren en krijgt het gebouw een schools karakter. De contouren van de leslokalen op de eerste verdieping worden zichtbaar en worden op dit moment voorzien van een binnenafwerking. Daarnaast wordt gewerkt aan de installaties en plafonds van de gymzalen.

Duurzaamheid
Dura Vermeer bouwt alleen nog maar met het oog op de toekomst. Wat we erin stoppen kan er ook weer uitgehaald worden. Bouwmaterialen krijgen een tweede, derde of zelf vierde leven. Hoe minder afval, hoe beter. Ook bij Nieuwbouw Eindhoven. Coen Oerlemans vertelt in een korte video hoe we dat aanpakken, klik hier voor de video.

 

17 september 2020 - bouwupdate

De aannemer is gestart met het verwijderen van de laatste 3 vleugels van de oude school. Dit geeft ruimte om de rest van de gevels op te bouwen en aansluitend met de terreininrichting te beginnen. De reeds opgebouwde gevels beginnen nu echt vorm te krijgen en op korte termijn wordt gestart met de eindafwerking en het plaatsen van de kozijnen. Op het dak zijn luchtbehandelingskasten en warmtepompen geplaatst en worden de hoofdkanalen gemonteerd.

In de school is gestart met de afbouw en wordt de uiteindelijke indeling met de dag beter zichtbaar. Kortom er is veel gebeurd in korte tijd.

 

2 september - hoogste punt viering Nieuwbouw Eindhoven

Vandaag is op een feestelijke manier stilgestaan bij de vorderingen van de nieuwbouw in Eindhoven met de viering van het hoogste punt.
 

Feestelijke viering

Met een select gezelschap, enkele docenten en leerlingen van de drie scholen werd het hoogste punt moment gevierd. Projectmanager John Antonisse van gemeente Eindhoven heette iedereen welkom, waarna wethouder Stijn Steenbakkers een kort woordje richtte aan alle betrokken partijen. Ook Jos Vinders, namens Aloysius en Martin Beukeboom van Dura Vermeer verzorgden een toespraak. Aansluitend was het de beurt aan de aanwezige leerlingen. Samen met de wethouder mochten zij het officiele moment vastleggen met een handafdruk in beton. De viering werd afgesloten met een korte rondleiding door het gebouw. In het fotoalbum is een kleine sfeerimpressie te vinden in beeld.

 

Ook het Eindhovens Dagblad was bij de viering aanwezig. Klik hier om het online artikel te lezen.

 

29 mei 2020 - Bouwteam nieuwe school Eindhoven duurzaam en circulair aan de slag

In de Informatiekrant voor onze netwerkpartners in Brabant en Limburg verschijnt deze keer een artikel over de nieuwbouw. Gemeente Eindhoven en aannemer Dura Vermeer vertellen onder andere meer over het duurzame gebouw en Jos Vinders, directeur van De Rungraag en De Korenaer Strausslaan, vertelt iets over de samenwerking met de gemeente en de aannemer.

 

Vorderingen bouw - update week 20

Het lijmwerk en de staalconstructie op de begane grond zijn bijna gereed. De aannemer is volop bezig met de montage van lateien en vloerplaten voor de eerste verdiepingsvloer.

In samenwerking met de materieeldienst wordt er uitvoerig gekeken naar de constructieve veiligheid. Dit houdt in dat er de nodige tijdelijke hulpconstructies zijn aangebracht om het gebouw veilig te kunnen bouwen.

Naar verwachting wordt in week 29 het hoogste punt bereikt van de bouw.

 

9 april 2020 - 3d video nieuwbouw Eindhoven
De vorderingen van de nieuwbouw verlopen voorspoedig. Eind maart is de eerste (beton)stort van de tweede fase een feit. Om iedereen alvast een beeld te geven hoe het nieuwe gebouw er uiteindelijk uit komt te zien, heeft de architect een 3D video gemaakt. Deze is hieronder te bekijken.

 

 
21 november 2019 - nieuwsupdate Dura Vermeer
14 november 2019 - Globale tijdslijn in beeld

VSO De Korenaer

Rector Baptistlaan 21

5643 MR Eindhoven

Tel.: 040 -248 50 42

E-mailkorenaer.rb@aloysiusstichting.nl

 

Postadres:

Postbus 4010

5604 EA  Eindhoven