Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Excursie naar de Boer

08 oktober 2019

Bij de Boer

 

Toen we daar aankwamen gingen we met zijn alle eerst naar binnen. De boer ging ons uitleggen hoe het ging op een boerderij. Toen hij alles had uitgelegd gingen we weer naar buiten. Toen gingen we als eersten naar de koeien toe om ze wat eten te geven. Daarna zagen we een kalfje en gaven hem veel aandacht, maar hij vond het wel heel spannend. Toen we klaar waren met dat kalfje gingen we naar een binnenplaats waar allemaal wat oudere kalfjes zaten. Ik deed mijn vingers in een kalf zijn mond. Dat voelde heel grappig want hij dacht dat ik hem een flesje gaf. Daarna gingen we hun verse melk geven. Ze vonden dat erg lekker want ze hadden één liter melk binnen een paar seconden al op.

Daarnaast zat een kippenhok. Daar mochten we eieren verzamelen. Toen we met dat klaar waren gingen we naar een pony toe en mocht ik hem borstelen met Lenno. Toen we daarmee klaar waren gingen we naar een nepkoe om te leren melken met water. Daarna gingen we wandelen met zijn allen naar een groot maisveld. Lenno en ik liepen heel ver. We waren bijna verdwaald. Dat was best wel grappig. Toen ze ons hadden teruggevonden gingen we naar de grote koeien in een megastal. Toen we daar binnen kwamen zagen we een stier van 800 kilo. Daarna ging ik met Lenno op een koe zitten en de boer liet ons zien hoe je een koe melkt. Ik heb verse melk geproefd. Het was echt super lekker, maar die boer deed voor de grap melk op me spuiten via de uiers. Dat was grappig, haha!

Daarna gingen we lunchen. We hadden nog gepraat en toen op het laatst gingen we op een tractor rijden met aanhanger. De boer reed keihard door de bochten en op het laatst kiepte hij de aanhanger omhoog. Dat was echt super vet en dat was het laatste stukje van de dag van de boerderij. Toen zetten hij ons bij de auto af en reden we weer naar school toe.

Groetjes, Jayden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We kwamen daar aan en de boer nam ons mee naar hun huisje. Daar ging hij ons dingen uitleggen over de verschillende dieren die ze daar hebben. We mochten ook op de koeien zitten en kalfjes melk geven. Dat was echt super leuk om te doen. Hij heeft ons dingen verteld doe het boerenleven in elkaar zit. Dat klinkt allemaal best wel leuk. Hij heeft ook waakhonden. Daar heeft hij ook dingen over verteld, dat die gaan blaffen wanneer er een onbekende op het terrein van de boer komt. En over een kat die muisjes en ratten vangt die in de stal van de koeien en kalfjes rondlopen. We mochten ook rondlopen door het maisveld en dan moesten we eerst over een sloot springen. En toen was ik zo ver gekomen dat ik gewoon bij een andere boer uitkwam. En dat was vet om te zien. Toen moesten we ook nog terug en toen hebben we onderweg met maiskolven naar elkaar gegooid. En we hebben hun pony mogen borstelen en die pony was al 23 jaar oud, dus die had misschien niet meer zo lang te leven. Er was ook een stier van 800 kilo. En we mochten ook allemaal nog 6 eieren rapen in het kippenhok. Het einde was er nog een cadeau wat niemand zag aankomen en dat was dat we achter op de trekker mochten zitten en die ging in een keer kantelen en toen viel ik nog een stukje naar voren. Dit was mijn verhaal over de boer.

Groetjes, Lenno!

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

VSO De Korenaer

Rector Baptistlaan 21

5643 MR Eindhoven

Tel.: 040 -248 50 42

E-mailkorenaer.rb@aloysiusstichting.nl

 

Postadres:

Postbus 4010

5604 EA  Eindhoven